Error Message
Privacy Policy
About This Privacy Policy and PDPA 2010
Taylor’s International School (TIS) is committed to comply with the Malaysian Personal Data Protection Act (PDPA) 2010 in protecting personal information that has been processed by TIS. This Privacy Policy informs you about TIS’s policy and practices on data privacy matters before you provide your personal data to us when you visit www.tis.edu.my (the “Site”) or through other methods as stated in the section “Source of your Personal Data” below.

Definition
You” or any derivation thereof, as used herein refers to the owner of the personal data, which in a student’s case includes both the student and the parent/legal guardian of the said student.

Taylor’s International School (TIS)” or referred to as either “the Company”, “We”, “Us” or “Our” in this Agreement refers to TIS.

TEG” refers to Taylor’s Education Group.

Account” means a unique account created for You to access our Service or parts of our Service.

Website” or “Site” refers to TIS Website, accessible from www.tis.edu.my.

Service” refers to the Website and/or the services that TIS provides.

Service Provider” means any natural or legal person who processes the data on behalf of the Company. It refers to third-party companies or individuals employed by the Company to facilitate the Service, to provide the Service on behalf of the Company, to perform services related to the Service or to assist the Company in analyzing how the Service is used.

Third-party Social Media” Service refers to any website or any social network website through which a User can log in or create an account to use the Service.

Personal Data” is any information that relates to an identified or identifiable individual. Generally, the personal data that We collect and process, include but is not restricted to:
Name, Identification number (NRIC), Passport number, Address, Contact numbers, Personal email address, Photo and images, Nationality, Student’s Gender, Date of birth, Previous qualification, Parents’/guardian’s marital status, Emergency contact person(s) details, Billing-related information, Employment/occupation

Sensitive Personal Data” under the Act and these include, but not restricted to:
Race, religion, data relating to health, records of misconduct and disciplinary action, records of criminal offence, family court orders

As a result of the Covid-19 pandemic, we are collecting and processing new types of information about students, parents, visitors and staff (“Individuals”) including whether individuals are displaying symptoms of the virus, the health status of individuals within the same household, the results of any COVID-19 testing, and the various locations individuals have visited since the outbreak started.

This sensitive information shall be treated carefully by the School and will only be used for specific purposes. It will not be released to a third party without your explicit consent unless it is necessary to protect your vital interests, health, safety, emergency or in the context of Covid-19 crisis.

Cookies” are small files that Your web browser stores in Your computer, mobile device or any other device by a website, containing the details of Your browsing history on that website.

Device” means any device that can access the Service such as a computer, mobile phone or a digital tablet.

Device Information” or “Usage Data” refers to the information We collect when you visit the Site, We automatically collect certain information about Your device, including information about Your web browser, IP address, time zone, and some of the cookies that are installed on Your device. Additionally, as you browse the Site, We collect information about the individual web pages or products that you view, what websites or search terms referred you to the Site, and information about how you interact with the Site.
Source of your Personal Data
Most, if not all, of Your personal data was obtained from you directly, either from the following sources or from any other information you provided, and this may include but not limited to:
  • in person over the phone;
  • various types of Enquiry, Application and/or Registration Forms;
  • all other TIS and/or support services related Request Forms
  • previous qualification related documents and/or certificates
  • through online tools: such as apps and other software used by our school;
  • from electronic and paper documentation: including but not limited to emails, invoices, enrolment forms, letters to our school, consent forms (for example: enrolment, excursion, consent forms), our school’s website or school-controlled social media;
  • through any CCTV cameras located at our school.

In some instances, Your Personal Data may have been obtained from external sources including, but not restricted to the following:
  • from third parties such as previous educational institutions, law enforcement agencies and other government entities;
  • third-party service providers and any other future third parties in relation or incidental to the above;
  • Personal Data which are available in the public domain;
  • Device Information using the following technologies:
    • “Cookies” are data files that are placed on Your device or computer and often include an anonymous unique identifier. For more information about cookies, and how to disable cookies, visit http://www.allaboutcookies.org.
    • “Log files” track actions occurring on the Site, and collect data including Your IP address, browser type, Internet service provider, referring/exit pages, and date/time stamps.
    • “Web beacons,” “tags,” and “pixels” are electronic files used to record information about how you browse the Site.
Personal Data We Process
TIS collects and processes student’s and your Personal Data and Sensitive Personal Data for the purposes as stated in the next section.
Purpose of Collection and Use of Your Data
The purpose for which personal data is collected and further processed includes, but not restricted to the following:
PURPOSE
EXAMPLE
To provide and maintain Our service and to manage your account
  • To manage and respond to enquiries;
  • To process application for admission;
  • To process applications for financial aid, scholarship and bursaries;
  • To process applications for any other services provided
  • For students progress from any of the School to any other institution within Taylor’s Education Group
  • To administer the tuition fee and other payment;
  • To pursue/collect any sums in arrears by our parents/guardians;
  • To educate students;
  • To maintain a student/class register;
  • To maintain students’ personal details, academic and non-academic records;
  • To support students’ social and emotional wellbeing, and health;
  • To provide the relevant administrative support, counselling and pastoral services;
  • To care for the medical needs of students;
  • For all and any other ancillary purposes relating to our provision of service e.g. conducting online classes, the supply of computers, iPads, other forms of telecommunications and technology services
  • To manage and maintain Your account and facility
To contact or provide you with news or any other information
  • To contact student’s next of kin in case of emergency;
  • To administer the graduation and alumni related events;
  • To communicate with students or parents on any important announcements;
To manage Your requests
  • To manage the use of facilities such as library, laboratories and so on;
  • To facilitate the internships, placement or work experience as well as co-curricular related activities and other TIS events;
  • To respond to Your enquiries and complaints and to resolve disputes;
Others
  • To collect information for relevant local or international statutory authorities or exam boards;
  • To fulfil and comply with any legal, regulatory, audit or security related requirements, including to:
    • take reasonable steps to reduce the risk of reasonably foreseeable harm to students, staff and visitors (duty of care);
    • make reasonable adjustments for students with disabilities (anti-discrimination law);
    • provide a safe and secure workplace (occupational health and safety law).
  • To comply with governmental direction and orders;
  • To enable the School and various Departments to:
    • ensure the effective management, resourcing, and administration of our school;
    • fulfil statutory functions and duties and comply with reporting requirements;
    • plan, fund, monitor, regulate and evaluate the School’s policies, services and functions;
    • investigate incidents in schools and/or respond to any legal claims against the School, including any of its departments.
  • For internal functions such as evaluate the effectiveness of marketing, market research, statistical analysis and modelling, reporting, audit and risk management and to prevent fraud;
  • Any other purposes related to the smooth running of the TIS
Provision of Information
The provision of all information requested for in the relevant forms of TIS is mandatory, unless specified otherwise, in enabling us to process Your application/request and offer our Services to you. Any sensitive information shall be treated carefully by TIS and will only be used for specific purposes. It will not be released to a third party without Your explicit consent unless it is necessary to protect Your vital interests.

Should you fail to provide the said information, the School may be unable to process your request and/or provide you with the relevant services.
Disclosure of Your Personal Data
TIS will keep Your personal data confidential unless you have given the written consent to such disclosure, or it is within the ambit of permitted disclosures under prevailing laws/guidelines or by order of a court. TIS may disclose Your information to the categories of third parties as listed below (not restricted to):
  • The Ministry of Education, other relevant public authorities such as government departments/agencies, statutory authorities and industry regulators;
  • Malaysian Immigration Department and its appointed agencies;
  • Foreign embassies and their appointed agencies;
  • The student’s sponsors including his/her parents/guardians;
  • Your authorised agents, executor, administrator or legal representative;
  • Third parties that provide the internships or attachment placements;
  • Professional or accreditation bodies;
  • Examination boards;
  • Third Parties involved in a merger, acquisition or asset sale;
  • Third parties appointed by TIS to provide services, such as but not limited to auditors, lawyers, contractors, printing companies, data processors, pass application agents, student recruitment agents, other authorised agents, legal representatives, technology providers (to support the development, implementation and maintenance of the online /virtual environment), travel agencies, training organizer, online classes and insurance companies;
  • Other institutions or companies with Taylor’s Education Group within and outside Malaysia.
Security of Your Data
The security of Your Personal Data is important to Us. We ensure that the processing of your personal data is carried out in a secure environment to prevent loss, alteration and destruction and misuse of your personal data. Our standard protocols include
  • Application security: traffic encryption, strongly hashed passwords, safeguards against vulnerabilities such as cross site scripting, SQL injections, phishing, and others.
  • Network security: firewalls and systems to detect suspicious behaviour, stop malicious attempts to gain access, or compromise the resilience of the service
  • Organisational security: access policies, audit logs and confidentiality agreements.
  • Physical security: preventing unauthorized access to infrastructure processing personal data.
  • Procedural security: IT management processes to minimize the risk of human errors or testing regimes to identify software weaknesses before releasing new features to our cloud services, or policies to ensure data is only processed on instruction from our customers.

When sensitive information (such as credit or debit card information) is transmitted to the Site or through the Site, we encrypt the information. When credit card details are collected, we simply pass them on to be processed as required. We never permanently store complete credit card details. We follow generally accepted industry standards to protect the personal information submitted to us, both during transmission and once we receive it.

Please help us keep our records updated by informing us of any changes to your email address and other contact details.
Retention of Your Data
Your data will be processed and stored as long as it is necessary for the purposes described in this Privacy Policy as well as for the purposes of ensuring the security and integrity of TIS information systems. We will retain and use Your Personal Data to the extent necessary to comply with our legal obligations (for example, if We are required to retain Your data to comply with applicable laws), resolve disputes and enforce our legal agreements and policies.

TIS will also retain Usage Data for internal analysis purposes. Usage Data is generally retained for a shorter period, except when this data is used to strengthen the security of to improve the functionality of Our Service, or We are legally obligated to retain this data for longer time periods.
Transfer of Your Personal Data
Your information, including Personal Data, is processed at the TIS operating offices and in any other places where the parties involved in the processing are located. It means that this information may be transferred to, and maintained on computers located outside of Your state, province, country, or other governmental jurisdiction where the data protection laws may differ from those from Your jurisdiction.

Your consent to this Privacy Policy followed by Your submission of such information represents Your agreement to that transfer.

TIS will take all steps reasonably necessary to ensure Your data is treated securely and in accordance with this Privacy Policy and no transfer of Your Personal Data will take place to an organization or a country unless there are adequate controls in place including the security of Your data and other personal information.
Rights to Access and Data Subject's Obligation 
You have the right to access and correct Your personal information held by the TIS under the Personal Data Protection Act (“Act”). We will attempt to keep Your records complete, accurate and up to date. If You have any reason to believe that Your records with us are inaccurate, incomplete or not updated, please notify TIS in a timely manner. If You wish to request for access to, or to correct data held by the TIS, or withdraw Your consent to the data processing/use of Your personal data by us, please forward Your request to the website administrator at:
Tel : +603 6203 0900
Facsimile : +603 6203 0878
Email : marcom@tis.edu.my
TIS reserves the right to charge you an administrative fee for processing any data access request. Any request to exercise Your rights shall be administered as per the Act. Please be informed that pursuant to the Act, Your request may be rejected in certain circumstances.

Although we only process Your personal data for purposes as stated above, in the event that Your personal data is being processed for other purposes (with Your consent), you have the right to request us to stop such processing. However, if you choose not to provide and/or fail to supply us with such personal data (and/or decide not to give Us consent to process Your personal data, including explicit consent for sensitive personal data), We will not be able to perform the contract of enrolment or process Your application for enrolment with us or provide the necessary service to you. Consequently, if you decide not to provide the mandatory information to us, it may necessarily mean that the Contract of Enrolment may have to be terminated or that an offer of a place of enrolment will not be made.
Links to Other Websites
Our Site may contain links to other websites that are not operated/maintained by Us. If You click on a third-party link, You will be directed to that third party’s site. We strongly advise You to review the Privacy Policy of every site You visit.

A link to another website does not constitute an endorsement of the content, viewpoint, accuracy, opinions, policies, products or services of that other website. Once you navigate from this website to another site, You are subject to the terms and conditions of that site, including the provisions of its privacy policy.
Amendments To This Privacy Policy
This Policy may be reviewed and amended from time to time. We will communicate such changes along with the updated Policy on the TIS website www.tis.edu.my and/or other appropriate communication means as may be determined by TIS. Parents and students are advised to visit the TIS website on a regular basis to check for any updates and changes on this Notice.
Mengenai Polisi Data Peribadi dan PDPA 2010
Taylor’s International School (TIS) memberi komitmen untuk mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia (PDPA) 2010 dalam melindungi maklumat peribadi yang telah diproses oleh TIS. Polisi Data Peribadi ini menerangkan polisi dan amalan TIS berkenaan dengan data peribadi sebelum anda memberi data peribadi anda kepada kami ketika mengunjungi laman web www.tis.edu.my (“Laman”) atau melalui kaedah-kaedah lain seperti yang dinyatakan dalam seksyen "Sumber Data Peribadi Anda" di bawah. 
Definisi
Untuk tujuan Polisi Data Peribadi ini:

"Anda" atau apa-apa kata terbitannya, seperti yang digunakan di sini merujuk kepada pemilik data peribadi, dan bagi pelajar, terbitan ini merangkumi pelajar dan ibu bapa / penjaga sah pelajar tersebut.

Taylor’s International School (TIS)” atau disebut sebagai "Syarikat" atau “Kami" dalam Perjanjian ini merujuk kepada TIS.

"TEG" merujuk kepada Taylor's Education Group.

"Akaun" bermaksud akaun unik yang diberi kepada Anda untuk mengakses Perkhidmatan kami atau mana-mana bahagian Perkhidmatan kami.

"Laman Web" atau "Laman" merujuk kepada Laman Web TIS, yang boleh diakses melalui www.tis.edu.my.

"Perkihidmatan" merujuk kepada Laman Web dan / atau servis yang disediakan oleh TIS .

"Pembekal Perkhidmatan" bermaksud setiap orang semula jadi atau sah yang memproses data tersebut bagi pihak Syarikat. Ini merujuk kepada syarikat pihak ketiga atau individu yang diupah oleh Syarikat untuk memfasilitasi Perkhidmatan, menyediakan Perkhidmatan bagi pihak Syarikat, melakukan kerja-kerja yang berkaitan dengan Perkhidmatan atau membantu Syarikat menganalisa bagaimana Perkhidmatan digunakan.

"Pihak Ketiga Social Media" servis merujuk kepada mana-mana laman web atau mana-mana laman web rangkaian sosial di mana pengguna boleh log masuk atau membuka akaun untuk menggunakan Perkhidmatan.

"Data Peribadi" adalah segala maklumat yang berkaitan dengan individu yang dikenal pasti atau dikenali. Umumnya, data peribadi yang Kami kumpul dan proses, termasuk, tetapi tidak terhad kepada:
Nama, Nombor pengenalan (Kad Pengenalan), Nombor pasport, Alamat, Nombor Perhubungan, Alamat e-mel peribadi, Foto dan gambar, Kewarganegaraan, Jantina Pelajar, Tarikh lahir, Kelayakan sebelumnya, Status perkahwinan ibu bapa / penjaga, Maklumat orang hubungan kecemasan, Maklumat berkaitan dengan bil, pekerjaan.

"Data Peribadi Sensitif" di bawah Akta PDPA termasuk, tetapi tidak terhad kepada:
Kaum, agama, data yang berkaitan dengan kesihatan, rekod salah laku dan tindakan tatatertib, catatan kesalahan jenayah, perintah mahkamah keluarga

Akibat pandemik Covid-19, kami mengumpul dan memproses maklumat baru mengenai pelajar, ibu bapa, pelawat dan kakitangan ("Individu") termasuklah sama ada individu itu menunjukkan gejala virus, status kesihatan individu-individu dari rumah-tangga yang sama, keputusan ujian Covid-19, dan lokasi yang dikunjungi sejak wabak Covid-19 bermula.

Maklumat sensitif ini harus dilayan dengan berhati-hati oleh pihak sekolah dan hanya digunakan untuk tujuan tertentu. Ia tidak akan diberikan kepada pihak ketiga tanpa persetujuan eksplisit anda melainkan keperluan untuk melindungi kepentingan, kesihatan, keselamatan, kecemasan anda atau dalam konteks krisis Covid-19.

"Cookies" adalah fail kecil yang mengandungi maklumat pengguna yang diakses oleh laman web dan disimpan dalam komputer, peranti mudah alih atau peranti lain seperti perincian sejarah anda di laman web tersebut.

"Peranti" bermaksud mana-mana peranti yang dapat mengakses Perkhidmatan seperti komputer, telefon bimbit atau tablet digital.

"Maklumat Peranti" atau "Data Penggunaan" merujuk kepada informasi yang Kami kumpulkan ketika anda mengunjungi Laman web ini. Kami secara automatik mengumpulkan maklumat tertentu mengenai peranti Anda, termasuk maklumat mengenai penyemak imbas web Anda, alamat IP, zon waktu, dan beberapa cookies yang dipasang pada peranti anda. Selain itu, semasa anda melayari Laman web, Kami mengumpul maklumat setiap laman web atau produk yang anda lihat, laman web atau istilah carian yang merujuk anda ke Laman, dan maklumat mengenai bagaimana anda berinteraksi dengan Laman Web.
Sumber Data Peribadi Anda
Sebilangan besar, jika tidak semua, data peribadi Anda diperoleh dari anda secara langsung, baik dari sumber berikut atau dari maklumat lain yang anda berikan, dan ini mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada:
  • secara peribadi melalui telefon;
  • pelbagai jenis borang Pertanyaan, Permohonan dan / atau Pendaftaran;
  • semua servis sokongan dan / atau Borang Permintaan berkaitan perkhidmatan TIS
  • dokumen dan / atau sijil kelayakan sebelumnya
  • melalui alat dalam talian: seperti aplikasi dan perisian lain yang digunakan oleh sekolah kami;
  • dari dokumentasi elektronik dan kertas: termasuk tetapi tidak terhad kepada e-mel, invois, borang pendaftaran, surat ke sekolah kami, borang persetujuan (contohnya: pendaftaran, lawatan, borang persetujuan), laman web sekolah kami atau media sosial yang dikendalikan oleh sekolah;
  • melalui mana-mana kamera CCTV yang terdapat di sekolah kami.

Dalam beberapa keadaan, Data Peribadi Anda mungkin diperoleh dari sumber luaran termasuk, tetapi tidak terhad kepada yang berikut:
  • dari pihak ketiga seperti institusi pendidikan sebelumnya, agensi penguatkuasaan undang-undang dan entiti kerajaan lain;
  • penyedia perkhidmatan pihak ketiga dan mana-mana pihak ketiga masa depan yang berkaitan atau berkaitan dengan perkara di atas;
  • Data Peribadi yang tersedia di domain awam;
  • Maklumat Peranti menggunakan teknologi berikut:
    • “Cookies" adalah fail data yang diletakkan pada peranti atau komputer Anda dan sering menyertakan pengecam unik tanpa nama. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai cookies, dan cara mematikan cookies, lawatihttp://www.allaboutcookies.org.
    • "Fail log" mengesan tindakan yang berlaku di Laman, dan mengumpul data termasuk alamat IP Anda, jenis penyemak imbas, penyedia perkhidmatan Internet, halaman rujukan / keluar, dan cap tarikh / waktu.
    • "Web beacon", "tag", dan "pixel" adalah fail elektronik yang digunakan untuk merakam maklumat tentang bagaimana anda melayari Laman web ini.
Data Peribadi yang Kami Proses
TIS mengumpul dan memproses data peribadi dan Data Peribadi pelajar dan Sensitif anda untuk tujuan seperti yang dinyatakan dalam bahagian seterusnya.
Tujuan Pengumpulan dan Penggunaan Data Anda
Tujuan-tujuan data peribadi dikumpul dan diproses lebih lanjut merangkumi, tetapi tidak terhad kepada yang berikut:
TUJUAN

CONTOH

Untuk menyedia dan mengekalkan perkhidmatan kami dan menguruskan akaun anda
  • Untuk mengurus dan bertindak balas terhadap pertanyaan;
  • Memproses permohonan kemasukan;
  • Memproses permohonan bantuan kewangan, biasiswa dan bursa;
  • Untuk memproses permohonan untuk perkhidmatan lain yang disediakan;
  • Untuk pelajar maju dari mana-mana Sekolah ke institusi lain dalam Kumpulan Pendidikan Taylor’s (TEG);
  • Untuk menguruskan yuran pengajian dan pembayaran lain;
  • Untuk mengejar / mengumpulkan jumlah tunggakan oleh ibu bapa / penjaga kami;
  • Untuk mendidik atau hal pembelajaran pelajar;
  • Menyelenggarakan daftar pelajar / kelas;
  • Menyimpan maklumat peribadi pelajar, rekod akademik dan bukan akademik;
  • Untuk menyokong kesejahteraan dan kesihatan sosial dan emosi pelajar;
  • Untuk memberi sokongan pentadbiran, kaunseling dan perkhidmatan pastoral yang berkaitan;
  • Untuk menyelenggarakan keperluan perubatan pelajar;
  • Untuk semua dan keperluan sampingan lain yang berkaitan dengan penyediaan perkhidmatan kami seperti mengadakan kelas dalam talian, pembekalan komputer, iPad, bentuk perkhidmatan telekomunikasi dan teknologi lain;
  • Untuk mengurus dan menyelenggara akaun dan kemudahan Anda.
Untuk menghubungi atau memberi anda berita atau maklumat
  •  Untuk menghubungi keluarga terdekat sekiranya berlaku kecemasan;
  • Untuk mentadbir hal berkenaan graduan / tamat pengajian dan alumni;
  • Untuk berkomunikasi dengan pelajar atau ibu bapa mengenai sebarang pengumuman penting.
Untuk menguruskan permintaan Anda
  • Untuk menguruskan penggunaan kemudahan seperti perpustakaan, makmal dan sebagainya;
  • Untuk memudahkan latihan, penempatan atau pengalaman kerja serta aktiviti berkaitan kokurikulum dan acara TIS lain;
  • Untuk menjawab pertanyaan dan maklumbalas / aduan anda dan menyelesaikan pertikaian.
Lain-lain
  • Untuk mengumpul maklumat untuk pihak berkuasa atau lembaga peperiksaan berkanun tempatan atau antarabangsa yang berkaitan;
  • Untuk memenuhi dan mematuhi apa-apa keperluan yang berkaitan dengan undang-undang, peraturan, audit atau keselamatan, termasuk untuk:
    • mengambil langkah-langkah yang wajar untuk mengurangkan risiko bahaya yang dapat dijangkakan kepada pelajar, kakitangan dan pelawat (tugas penjagaan atau “duty of care”);
    • membuat penyesuaian yang wajar untuk pelajar kurang upaya (undang-undang anti-diskriminasi);
    • menyediakan tempat kerja yang selamat (undang-undang kesihatan dan keselamatan pekerjaan “occupational health and safety law”).
  • Mematuhi arahan dan perintah pemerintah;
  • Untuk membolehkan Sekolah dan pelbagai Jabatan:
    • memastikan pengurusan, sumber dan pentadbiran sekolah yang berkesan;
    • memenuhi fungsi dan tugas berkanun dan mematuhi keperluan pelaporan;
    • merancang, membiayai, memantau, mengatur dan menilai dasar, perkhidmatan dan pelbagai fungsi Sekolah;
    • menyiasat kejadian di sekolah dan / atau menanggapi tuntutan undang-undang terhadap Sekolah, termasuk mana-mana jabatannya.
  • Untuk fungsi dalaman Sekolah seperti menilai keberkesanan pemasaran, penyelidikan pasaran, analisis statistik dan pemodelan, pelaporan, audit dan pengurusan risiko dan untuk mencegah penipuan;
  • Apa-apa tujuan lain yang demi penyeleggaran lancar TIS
Penyediaan Maklumat
Penyediaan semua maklumat yang diminta dalam borang TIS yang berkaitan adalah wajib, kecuali dinyatakan sebaliknya, untuk membolehkan kami memproses permohonan / permintaan anda dan menawar Perkhidmatan kami kepada anda. Segala maklumat sensitif hendaklah dilayan dengan berhati-hati oleh TIS dan hanya akan digunakan untuk tujuan tertentu. Data sedemikian tidak akan diberikan kepada pihak ketiga tanpa persetujuan eksplisit anda melainkan jika diperlukan untuk melindungi kepentingan penting anda.

Sekiranya anda gagal memberikan maklumat tersebut, Sekolah mungkin tidak dapat memproses permintaan anda dan / atau memberikan anda perkhidmatan yang sesuai/relevan.

Penzahiran Data Peribadi Anda
TIS akan menjaga kerahsiaan maklumat peribadi anda melainkan sekiranya anda telah memberikan persetujuan bertulis untuk penzahiran tersebut, atau dalam jangkaan pengungkapan yang dibenarkan di bawah undang-undang / garis panduan yang berlaku atau dengan perintah mahkamah. TIS boleh menzahirkan maklumat Anda kepada kategori pihak ketiga seperti yang disenaraikan di bawah ini (tidak terhad kepada):
  • Kementerian Pendidikan, pihak berkuasa awam lain yang berkaitan seperti jabatan / agensi kerajaan, pihak berkuasa berkanun dan pengawal selia industri;
  • Jabatan Imigresen Malaysia dan agensi yang dilantik;
  • Kedutaan asing dan agensi yang dilantik;
  • Penaja pelajar termasuk ibu bapa / penjaganya;
  • Ejen, pelaksana, pentadbir atau wakil sah anda;
  • Pihak ketiga yang menyediakan latihan kerja atau penempatan pekerja;
  • Badan profesional atau pentauliahan;
  • Badan peperiksaan;
  • Pihak Ketiga yang terlibat dalam penggabungan, pemerolehan atau penjualan aset;
  • Pihak Ketiga yang dilantik oleh TIS untuk menyediakan perkhidmatan, seperti berikut tetapi tidak terhad, kepada juruaudit, peguam, kontraktor, syarikat percetakan, pemproses data, ejen permohonan pass/visa, ejen pengambilan pelajar, ejen lain yang sah, wakil perundangan, penyedia teknologi (untuk menyokong pengembangan, pelaksanaan dan penyelenggaraan persekitaran dalam talian / maya), agensi pelancongan, penganjur latihan, kelas dalam talian dan syarikat insurans;
  • Institusi atau syarikat lain dalam kumpulan Taylor's Education Group di dalam dan di luar Malaysia.
Keselamatan Data Peribadi Anda
Keselamatan Data Peribadi Anda penting bagi Kami. Kami memastikan bahawa pemprosesan data peribadi anda dilakukan dalam persekitaran yang selamat untuk mencegah kehilangan, perubahan dan pemusnahan dan penyalahgunaan data peribadi anda. Protokol standard kami merangkumi
  • Keselamatan Aplikasi: enkripsi lalu lintas, kata laluan yang dicirikan dengan kuat, perlindungan terhadap kerentanan seperti skrip lintas tapak, suntikan SQL, pancingan data, dan lain-lain.
  • Keselamatan rangkaian: firewall dan sistem untuk mengesan tingkah laku yang mencurigakan, menghentikan niat jahat untuk mendapatkan akses, atau menjejaskan ketahanan perkhidmatan
  • Keselamatan organisasi: dasar akses, log audit dan perjanjian kerahsiaan (confidentiality agreements).
  • Keselamatan fizikal: mencegah akses tanpa izin ke infrastruktur memproses data peribadi.
  • Keselamatan prosedur: Proses pengurusan IT (teknologi maklumat) untuk meminimumkan risiko kesalahan manusia atau rejim pengujian untuk mengenal pasti kelemahan perisian sebelum melepaskan ciri baru ke perkhidmatan cloud kami, atau polisi untuk memastikan data hanya diproses atas arahan dari pelanggan kami.

Apabila maklumat sensitif (seperti maklumat kad kredit atau debit) dihantar ke Laman atau melalui Laman, kami memastikan kesulitan maklumat tersebut. Apabila butiran kad kredit dikumpul, kami hanya menyerahkannya untuk diproses mengikut keperluan. Kami tidak pernah menyimpan butiran kad kredit yang lengkap. Kami mengikuti standard industri yang diterima umum untuk melindungi maklumat peribadi yang dihantar kepada kami, baik semasa penghantaran dan setelah kami menerimanya.

Sila bantu kami mengemaskini rekod kami dengan memberitahu kami tentang sebarang perubahan pada alamat e-mel anda dan maklumat hubungan lain.
Penyimpanan Data Peribadi Anda
Data anda akan diproses dan disimpan selagi diperlukan untuk tujuan yang dijelaskan dalam Polisi Data Peribadi ini dan juga untuk tujuan memastikan keselamatan dan integriti sistem maklumat TIS. Kami akan menyimpan dan menggunakan Data Peribadi Anda sejauh yang diperlukan untuk mematuhi kewajiban undang-undang kami (misalnya, jika Kami diminta untuk menyimpan data Anda untuk mematuhi undang-undang yang tertentu), menyelesaikan pertikaian dan menguatkuasakan perjanjian sah dan polisi kami.

TIS juga akan menyimpan Data Penggunaan untuk tujuan analisis dalaman kami. Data Penggunaan umumnya disimpan untuk jangka masa yang lebih pendek, kecuali apabila data ini digunakan untuk mengukuhkan keselamatan demi meningkatkan fungsi layanan/servis Kami, atau jika wajib menyimpan data tersebut untuk jangka waktu yang lebih lama.

Pemindahan Data Peribadi
Maklumat anda, termasuk Data Peribadi, diproses di pejabat operasi TIS dan di tempat lain di mana pihak-pihak yang terlibat dalam pemprosesan berada. Ini bermaksud bahawa maklumat ini dapat dipindah ke, dan disimpan di komputer yang berada di luar negeri, wilayah, negara, atau bidang kuasa pemerintah yang lain di mana undang-undang perlindungan data mungkin berbeza dari yang ada di bawah bidang kuasa di mana Anda berada.

Persetujuan anda terhadap Polisi Data Peribadi ini diikuti oleh penyerahan maklumat mewakili persetujuan anda untuk pemindahan data tersebut.

TIS akan mengambil semua langkah yang diperlukan untuk memastikan data anda dilayan dengan selamat dan sesuai dengan Polisi Data Peribadi ini dan tidak akan melakukan pemindahan Data Peribadi anda ke organisasi atau negara kecuali ada kawalan yang memadai termasuk keselamatan data dan maklumat peribadi anda yang lain.

Hak Untuk Mengakses Dan Kewajiban Subjek Data
Anda berhak untuk mengakses dan membetulkan maklumat peribadi anda yang dipegang oleh TIS  di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi ("Akta"). Kami akan berusaha memastikan rekod anda lengkap, tepat dan terkini. Sekiranya anda mempunyai alasan untuk mempercayai bahawa rekod Anda dengan kami tidak tepat, tidak lengkap atau tidak dikemaskini, sila beritahu TIS tepat pada masanya. Sekiranya Anda ingin meminta akses, atau membetulkan data yang dipegang oleh TIS, atau menarik balik persetujuan anda untuk pemprosesan data / penggunaan data peribadi Anda oleh kami, sila hantar permintaan anda kepada pentadbir laman web di:
Tel : +603 6203 0900
Facsimile : +603 6203 0878
Email : marcom@tis.edu.my
TIS berhak mengenakan yuran pentadbiran untuk memproses sebarang permintaan akses data. Segala permintaan untuk melaksanakan hak Anda akan diberikan bersesuaian dengan Akta. Dimaklumkan bahawa berdasarkan Akta, permintaan Anda dapat ditolak dalam keadaan tertentu.

Walaupun kami hanya memproses data peribadi Anda untuk tujuan seperti yang dinyatakan di atas, sekiranya data peribadi Anda diproses untuk tujuan lain (dengan persetujuan Anda), Anda berhak meminta kami menghentikan pemprosesan tersebut. Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk tidak memberi dan / atau gagal memberi kami data peribadi tersebut (dan / atau memutuskan untuk tidak memberi Kami persetujuan untuk memproses data peribadi anda, termasuk persetujuan eksplisit untuk data peribadi sensitif), Kami tidak akan dapat melaksanakan kontrak pendaftaran anak dengan sekolah atau memproses permohonan untuk mendaftar dengan sekolah kami atau memberikan perkhidmatan yang diperlukan kepada anda. Oleh itu, jika anda memutuskan untuk tidak memberikan maklumat wajib kepada kami, ini bermaksud bahawa Kontrak Pendaftaran Sekolah mungkin harus ditamatkan atau bahawa tawaran tempat pendaftaran anak ke sekolah tidak akan dibuat.

Pautan ke Laman-laman Web Lain
Laman kami mungkin mengandungi pautan ke laman web lain yang tidak dikendalikan oleh Kami. Sekiranya anda mengklik pada pautan pihak ketiga, Anda akan diarahkan ke laman web pihak ketiga tersebut. Kami menyarankan Anda untuk mengkaji Polisi Data Peribadi setiap laman web yang anda lawati.

Pautan ke laman web lain bukan merupakan sokongan kami terhadap kandungan, sudut pandang, ketepatan, pendapat, dasar, produk atau perkhidmatan laman web yang lain. Sebaik sahaja anda menavigasi dari laman web ini ke laman web lain, Anda tertakluk pada terma dan syarat laman web tersebut, termasuk peruntukan Polisi Data Peribadinya.
Pindaan Polisi Data Peribadi
Polisi ini dapat dikaji dan dipinda dari semasa ke semasa. Kami akan menyampaikan perubahan tersebut bersama dengan Dasar yang dikemas kini di laman web TIS www.tis.edu.my  dan / atau cara komunikasi lain yang sesuai seperti yang ditentukan oleh TIS. Ibu bapa dan pelajar dinasihatkan untuk mengunjungi laman web TIS dalam masa ke masa untuk memeriksa sebarang kemas kini dan perubahan pada Notis ini.
Enquire Now
We would love to hear from you. Please fill-up the form here and we will be in touch soon.
We would love to hear from you. If you have any enquires or would like to visit our school, please fill-up the form here and our Admissions will be in touch with you!
Taylor's International School Kuala Lumpur
199001013246 (204816-H)
General Line: +603 8932 5000
Admissions Line : +603 9200 9898‪
Email : admissions@kl.tis.edu.my
Taylor's International School Puchong
201101010017 (938156-A)
General Line: +603 8066 3675
Admissions Line:: +603 5879 5000
Email: admissions@pc.tis.edu.my
Thank you for your enquiry.
Our team will be in touch with you.
At Taylor's International School, our education programme is designed to prepare our children for every conceivable challenge and opportunity of the future.
We look forward to meeting you soon.
Full Name
Error Message
Campus
Error Message
Email
Error Message
Mobile
Error Message
child information
Number of Children
Error Message
Child 1 Name
Error Message

Date of Birth

Error Message
Nationality
Error Message
Child 2 Name
Error Message

Date of Birth

Error Message
Nationality
Error Message
Child 3 Name
Error Message

Date of Birth

Error Message
Nationality
Error Message
Child 4 Name
Error Message

Date of Birth

Error Message
Nationality
Error Message
Error Message

Copyright 2021 Taylor’s International School.
Ooops!
Generic Popup